LG presenteert 88-inch 8K OLED-scherm

01 januari 2018 1 Minuut 3 Reacties
LG 88 inch oled

Onze eerder uitgesproken verwachting dat LG met een reusachtig OLED-scherm van misschien wel meer dan tachtig inch zou komen, is uitgekomen. Het scherm meet zelfs van hoek tot hoek 88 inch, wat voor een 8K-OLED-scherm uniek is.

Duur

LG Display heeft het product vandaag aangekondigd en daarmee de race met concurrent Samsung weer een nieuwe impuls gegeven. Het zal geen goedkoop product worden; LG verkoopt al een 77-inch OLED-scherm vanaf tienduizend dollar. Te verwachten valt dat dit model daar nog even stevig overheen gaat. Het is dus geen televisie voor de doorsnee consument.

Dertig procent groter dan 77 inch

Een 88-inch scherm heeft een oppervlak dat dertig procent groter is dan een 77-inch scherm. Het meet van hoek tot hoek meer dan 2,23 meter. De resolutie is 8K, wat overeenkomt met 7680 x 4320 pixels.

OLED

LG heeft met OLED een belangrijke troef in handen in de strijd met Samsung. Deze beeldtechniek wordt gezien als de beste van dit moment en steeds meer fabrikanten nemen OLED-panelen van LG af om premium tv’s ervan te voorzien. Over OLED hebben wij een handig achtergrondartikel geschreven.

CES 2018

LG zal het nieuwe scherm tonen tijdens de elektornicabeurs CES die deze week van start gaat in Las Vegas. Het is nog maar een van de vele nieuwe oled-producten die de Koreaanse producent zal onthullen, zo wordt alvast verteld.

Reacties (3)